CRM Nedir, Şirketler İçin Neden Önemlidir

CRM Nedir? Şirketler İçin Neden Önemlidir?

İş tarihi boyunca iş dünyasının en önemli konularından biri müşteri ilişkileri olmuştur. Bu sebeple işletmeler müşteri ilişkilerini yürütmenin yolunu ararlar. Yaşadığımız bu dijital çağda ise müşteri ilişkilerini en iyi şekilde yönetmeye yarayan CRM’in önemi göz ardı edilemez. Çünkü müşteri ilişkilerini CRM kullanarak yöneten işletmeler, manuel olarak yöneten işletmelere göre çok daha ileri gitmiş olacak. Bu yazımızda “CRM Nedir? Şirketler İçin Neden Önemlidir?” konularına değineceğiz.

CRM Nedir?

Açılımı Customer Relationship Management olan CRM’in Türkçe karşılığı Müşteri İlişkileri Yönetimi’dir. CRM, gelirleri ve karlılığı artırmak, maliyetleri azaltmak ve müşteri sadakatini artırmak için tasarlanmış bir iş stratejisidir.

CRM’in felsefesi oldukça basittir: Müşteriyi ilk sıraya koyun! Bu felsefeyi benimseyip her işleme müşteri gözünden bakmaya başlayan işletmeler, müşterilerine daha iyi bir deneyim sunmaya başlamaktadır. Böylece müşterilerin, şirkete olan bağlılığı artmaktadır.

Bir CRM yazılımı, her müşteriye gerçek zamanlı olarak tek ve bütünsel bir görünüm vermek için şirket genelindeki farklı departmanlardan gelen tüm bilgileri bir araya getirmektedir. Bu sayede CRM, satış, pazarlama ve müşteri desteği gibi alanlarda müşteriyle yüz yüze olan çalışanların yanıt verme kalitesinin iyileştirilmesine, satış ve pazarlama kampanyalarının yönetimini koordine etmeye kadar her konuda hızlı ve bilinçli kararlar vermelerini sağlamaktadır.

CRM Şirketler İçin Neden Önemlidir?

CRM, şirketlerin yeni müşteriler kazanmasına ve mevcut müşteri elde tutmasına yardımcı olduğu için oldukça önemlidir.

  • Bir CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi), kazanılan veya kazanılacak olan tüm müşterilerin geçmiş alışkanlıklarının analizinden oluşmaktadır. Böylece CRM, müşterileri arama ve ilişkilendirmeye azaltmaya, müşteri ihtiyaçlarını etkili bir şekilde öngörmeye ve işi artırmaya yardımcı olmaktadır.
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi, bir müşterinin her ayrıntısını içermektedir. Bu nedenle bir müşteriyi CRM’e göre izlemek ve hangi müşterinin kârlı olup olmayacağını belirlemekte kullanılmaktadır.
  • Bu sistemde, müşteriler yaptıkları işin türüne ya da fiziksel lokasyonuna göre farklı şekilde gruplandırılmaktadır. Genellikle, hesap yöneticisi olarak adlandırılan farklı müşteri yöneticilerine tahsis edilmektedir. Bu, her bir müşteriye ayrı ayrı odaklanmaya yardımcı olmaktadır.
  • Ayrıca bir CRM sistemi, sadece mevcut müşterilerle ilgilenmek için kullanılmamaktadır. Aynı zamanda yeni müşteriler edinmek için de faydalı olmaktadır.
  • Müşteri İlişkileri Yönetimi’nin en güçlü yanı, çok uygun maliyetli olmasıdır. Doğru bir şekilde uygulanan CRM sisteminin avantajı, daha az kâğıt kullanılması ve manuel çalışmaya daha az ihtiyaç duyulmasıdır.
  • CRM sisteminde bulunan tüm detaylar, her an ulaşabileceğiniz tek bir platformda tutulmaktadır. Böylece, işlemlerin süresi kısaltmakta ve verimlilik artmaktadır.
  • Tüm müşterilerle verimli bir şekilde ilgilenmek, onlara ihtiyaç duydukları şeyi sağlamak müşterilerin memnuniyetini artırmaktadır. Böylece, işletmeler ciro ve kâr oranını artıracak çok daha fazla iş alma şansını yakalayabilmektedir.
  • Bir işletmenin müşterileri memnun olursa, işletmeye bağlılıkları artacak ve işletme ile olan işlerini devam ettireceklerdir. Bu da müşteri tabanının artmasını ve işlerin büyümesini sağlayacaktır.

JetCRM B2B Müşteri Portali

JetCRM B2B Müşteri Portali, MDP Group tarafından geliştirilmiştir. Bu sistem, şirketlerin gerekli bilgileri müşterileriyle paylaşmalarına imkân veren güvenli ve özel geliştirilmiş bir uygulamadır. Hem şirketlere hem de müşterilere birçok fayda sunmaktadır.

JetCRM B2B Müşteri Portali ile ilgili detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

e-Mutabakat Çözümü

Daha Fazla Bilgi için Bizimle İletişime Geçebilirsiniz!

Mutabıkım bir MDP Group markasıdır.